images1.persgroep.net

Binnen anderhalf jaar minihuisjes in de regio

Het platform Tiny House Drechtsteden heeft als doel binnen anderhalf jaar enkele percelen met kleine, duurzame woningen te realiseren in de Drechtsteden. Vanavond presenteert het platform zijn plannen in het gemeentehuis in Papendrecht.

Het platform is opgericht om de belangen van toekomstige tiny house-bewoners in de Drechtsteden te behartigen. Er hebben zich al ruim vijftig mensen uit de regio gemeld die zichzelf in de toekomst in zo’n minimalistisch, ecologisch huisje zien wonen. ,,Veel verschillende mensen, zelfs gezinnen met twee kinderen”, aldus bestuurslid Leo Quist.

De club laat vanavond van zich horen in de commissievergadering Ruimte in Papendrecht: een eerste stap om met de gemeentes in gesprek te gaan. Het onderwerp is door GroenLinks op de agenda gezet. ,,We moeten in de Drechtsteden de komende jaren een woonopgave invullen. Ook Papendrecht moet daar een steentje aan bijdragen, maar de gemeente is behoorlijk volgebouwd. Alternatieve vormen van bouwen, zoals tiny houses, zijn wat ons betreft een goed idee’’, aldus fractievoorzitter Bert Grimmius. ,,We hopen vaste voet aan de grond te krijgen en de gemeente samen met de stichting te laten kijken naar waar dit kan.”

Huisregels

Het platform wil de gemeentes zover krijgen percelen beschikbaar te stellen voor tiny houses voor tien tot vijftien jaar, als een soort pilot. In Crabbehof in Dordrecht is al een stuk braakliggend terrein beschikbaar gesteld, maar de ontwikkeling van minihuisjes daar liep spaak. Quist neemt nieuwe plannen de wind uit de zeilen. ,,We moeten op zoek naar plekken die niet tot overlast leiden en duidelijke huisregels opstellen voor de bewoners.

Bron: AD

Deel dit bericht

Share on facebook