images0.persgroep.net

Eerste tiny houses in Papendrecht: ‘Hoe sneller gehandeld wordt, hoe sneller ze er komen’

De gemeente Papendrecht en het platform Tiny House Drechtsteden hebben een positief gesprek gehad over de plaatsing van drie tiny houses in het dorp.

Wethouder Arno Janssen verwacht dat er binnen enkele maanden meer duidelijkheid komt over de komst van de eerste minihuisjes. ,,Hoe sneller gehandeld wordt, hoe sneller ze er kunnen komen.’’

Drie verschillende huisjes

Van meet af aan heeft de gemeente Papendrecht positief tegenover het plan voor kleine, duurzame woningen gestaan. Ze vroeg zich echter wel af waar in het dorp plek zou zijn voor tiny houses. Tiny House Drechtsteden lijkt een stuk particuliere grond gevonden te hebben. De mogelijkheden worden onderzocht. Het plan is om op die grond drie verschillende huisjes te realiseren.

Andere gemeenten

De gemeente kijkt bij de ontwikkeling van de eerste kleine, zelfvoorzienende woningen met een schuin oog naar omliggende gemeenten als Molenlanden en Altena, waar ook al stemmen opgaan voor het ontwikkelen van tiny houses. In laatstgenoemde gemeente bewoont Linda den Besten, oprichter van het platform, sinds kort zelf een tiny house. ,,Het is nooit verkeerd om naar andere gemeenten te kijken. Er is een hoop waaraan gedacht moet worden, zoals de veiligheid en vergunningen”, aldus Janssen.

Al begin februari van dit jaar presenteerde Tiny House Drechtsteden voor het eerst haar plannen in het gemeentehuis in Papendrecht. Toen hadden al ruim vijftig potentiële bewoners zich gemeld. Het platform wil ook op zoek naar grond in gemeentes als Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam. 

Bron: AD

Deel dit bericht

Share on facebook