images2.persgroep.net

‘Grond gezocht’ voor tiny houses in Drechtsteden

Potentiële bewoners van ‘tiny houses’ zijn er voldoende, nu nog een plek waar de huisjes kunnen komen te staan. Tiny House Drechtsteden is op zoek naar ‘grond’.

Het platform, opgericht om de belangen van toekomstige bewoners van de kleine duurzame woningen in de regio te behartigen, roept vooral grondeigenaren uit Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam op om zich te melden. ,,We hebben zoveel geïnteresseerden dat we ook hier heel graag projecten zouden beginnen’’, zegt Linda den Besten van Tiny Houses Drechtsteden.

Al bijna 160 mensen meldden zich volgens haar aan, omdat zij interesse hebben in een ‘tiny house’. In onder meer Papendrecht en Giessenburg lopen al projecten. ,,In Papendrecht komen bijvoorbeeld drie huisjes op een perceel van 800 meter, maar we zijn ook bezig met een stuk grond van bijna een hectare’’, aldus Den Besten.

,,We zien dat gemeenten ook zeker welwillend staan tegenover deze ontwikkeling. Het maakt het een stuk makkelijker als we met een particulier samenwerken en al meteen een mogelijke locatie voor de tiny houses hebben. We hopen daarom om mensen met een stukje grond te vinden die enthousiast zijn, het leuk vinden om mee te doen en er natuurlijk ook wat aan kunnen verdienen.’’

Grondeigenaren kunnen zich melden bij het platform via de website tinyhousedrechtsteden.nl.

Bron: AD

Deel dit bericht

Share on facebook