images1.persgroep.net

Papendrecht onderzoekt waar plek is voor tiny houses

B en w van Papendrecht beginnen een onderzoek naar mogelijke locaties voor tiny houses. Dat doet ze naar aanleiding van een presentatie die het platform Tiny House Drechtsteden eerder deze week in het gemeentehuis gaf.

Het platform strijdt voor enkele percelen met kleine, duurzame woningen in de Drechtsteden binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar. Er hebben zich al ruim vijftig mensen uit de regio gemeld die zichzelf in de toekomst in zo’n minimalistisch, ecologisch huisje zien wonen.

De gemeente Papendrecht is de eerste gemeente waar het platform zijn idee├źn deelde. Het is de bedoeling dat er binnenkort ook in andere gemeenten in de Drechtsteden over de plannen voor de mini-huisjes wordt verteld.

Behoorlijk vol

Hoewel tijdens het gesprek in het gemeentehuis aan de orde kwam dat Papendrecht al behoorlijk vol is en het vinden van een geschikte locatie daardoor niet makkelijk zal zijn, is toch ingestemd met het starten van een onderzoek.

Met die uitkomst is Tiny House Drechtsteden tevreden. ‘Wij zijn zo blij als een ei. Zoeken naar mogelijkheden in plaats van beren op de weg zien’, schrijft het platform deze week op social media.

Bron: AD

Deel dit bericht

Share on facebook