images3.persgroep.net

‘Veel interesse’ in tiny houses in Molenlanden

De komst van tiny houses in de gemeente Molenlanden is weer een stap dichterbij. Drie partijen in de gemeenteraad werken aan een gezamenlijk voorstel voor een proef met de kleine woningen.

De fracties van SGP, Progressief Molenlanden én CDA, samen goed voor 12 van de 27 zetels, zien de bouw van kleine duurzame en zelfvoorzienende woningen wel zitten. De eerste twee partijen hielden eerder dit jaar ook al een informatieavond. ,,Daar zagen we dat er heel veel interesse is. Vijftien mensen meldden zich spontaan aan’’, zegt Bas de Groot, gemeenteraadslid voor de SGP.

In oktober wil hij samen met zijn collega’s een plan voor een pilot in dienen in de gemeenteraad. Het daarbij om zowel tiny houses als ‘small houses’, die bijvoorbeeld minder zelfvoorzienend zijn. Daarvoor zijn volgens De Groot zelfs al plekken in beeld. ,,In Langerak-Zuid heeft de gemeente voldoende grond. Voor Groot-Ammers geldt hetzelfde. Als we doorpakken zouden er binnen een jaar concrete plannen kunnen liggen en zou actie kunnen worden ondernomen.’’

Commissie

Samen met Paul Verschoor (Progressief Molenlanden) en Jonette Korevaar (CDA) vormt De Groot een ‘commissie’ die de mogelijkheden voor de komst van tiny houses onderzoekt. Ze krijgen daarbij steun van ambtenaren.

,,Het is belangrijk dat al onze inwoners die een huis zoeken, hier ook kunnen wonen’’, benadrukt De Groot. ,,Soms krijg je het idee dat je weinig kunt doen qua woningbouw, zeker in het goedkoper segment. Daarom moeten we een kans als deze met beide handen aangrijpen.’’

De raadsleden werken samen met Tiny House Drechtsteden, dat is opgericht om de belangen van toekomstige bewoners van de huisjes te behartigen. Eerder liet het college al weten positief te staan tegenover de wens van dat platform om mogelijke bouwgrond in Molenlanden te onderzoeken.

Volgens Tiny House Drechtsteden hebben zich al tientallen geïnteresseerden uit de hele regio zich gemeld voor een klein huis in Molenlanden.

Bron: AD

Deel dit bericht

Share on facebook