Water

Zelfvoorzienend deel 2: Water

Waterverbruik

In Nederland gebruikt men gemiddeld 119 liter water per dag! Dat is veel als je bedenkt dat maar ongeveer 3 liter is bedoelt voor drinken en koken, en
68 liter voor het toilet, de wasmachine en tuin. Dan gaat er heel veel schoon water onnodig verloren!

Vandaar dat veel Tiny House bewoners ervoor kiezen om regenwater op te vangen om zo (meer) gebruik te maken van de mogelijkheden die de natuur ons biedt.

 

Maar hoe doe je dat dan?!

Gelukkig regent het hier niet iedere dag, maar dat betekent dus we l dat je het regenwater moet opvangen op de dagen dat het regent. Je bouwt dan een buffer op zodat je ook water hebt op dagen dat het niet regent. Je kunt regenwater opslaan in een boven of ondergrondse watertank.

Voor wie zin heeft in een rekensommetje, kun je uitrekenen hoeveel regenwater je op kan vangen met het dak van jou (toekomstige tiny) huis.

 

Water Filters

huisjeboompjebeter.nl

Bij dit linkje gaat men alleen uit van wateropvang voor toilet en wasmachine, maar je kan natuurlijk nog veel verder gaan. Sterker nog, als je “off grid” wilt, dan moet je nog veel verder!

Om regenwater ook te kunnen gebruiken voor b.v. douchen en zelfs drinken, dan heb je filters nodig. Deze filters (voor- en nafiltering) zorgen ervoor dat het water schoon genoeg wordt om er drinkbaar water van te kunnen maken. Samen met een hydrofoor pomp maak je zo je eigen watersysteem in je Tiny House.

Wil je er meer over weten, of b.v. uitrekenen hoe groot jouw watertank zou moeten zijn, dan is dit bedrijf in onze regio hierin gespecialiseerd!

regenwater.com

Zoals je ook hebt kunnen zien in het rekensommetje- gebruikt het toilet in verhouding extreem veel water!
Veel Tiny House bewoners kiezen er dan ook voor om ook geen aansluiting te nemen op het riool.
Maar daar over volgende week meer!

 

Bron afbeelding: nl.urbangreenbluegrids.com

Deel dit bericht

Share on facebook